Паралелна БСП се ражда във властта, крои шапка на Нинова Разкритията

...
Паралелна БСП се ражда във властта, крои шапка на Нинова Разкритията
Коментари Харесай

Служебният кабинет - време за възмездие

Паралелна Българска социалистическа партия се ражда във властта, крои шапка на Нинова  Разкритията за белите на Кирил Петков започнаха с оръжието за Украйна
 

Озлобен Кирил Петков. Подплашена Корнелия Нинова. Настървен Бойко Борисов. Невъзмутим Мустафа Карадайъ. И куп политически дихатели, които трескаво се оглеждат наляво и надясно, търсейки крило, под което да се приютят. Така наподобява политическият терен при старта на служебния кабинет.

Има Такъв Народ се покри, Демократична България замръзна, " Възраждане " почна предизборния си поход с протест против маските. Но всички впериха взор към президентството, където един военачалник сподели, че е станал освен

умел общественик, само че и дръзновен политик

Румен Радев изненада мнозина. Оказа се, че забавянето на министерския му екип нито е било, с цел да даде време на " Продължаваме промяната " да си събира 121 депутати болшинство, нито с цел да угоди на Българска социалистическа партия, която единствена вярваше, че има късмет да образува кабинет. Радев е тупал топката по една единствена причина - да сглоби личната си власт. При това на всички равнища.

25 заместник-министри прекрачиха като един прага на ведомствата си още в края на първия ден на служебния кабинет. До тях бяха строени ПР-екипите. На идната заран пък бяха заменени всички регионални шефове. Два часа по-късно първото държавно съвещание анулира куп решения на Кирил Петков.

Властовата машина проработи по този начин, като че ли в никакъв случай не е излизала от " Дондуков " 1. И сподели, че доста от дълго време се е готвила за това, което й следва. Нещо повече - даде ясна поръчка, че благосклонност за белите няма да има.

Кризисен щаб за енергетиката и цената на газа

подхвана танкерите на Петков и Лена

потегли да проверява по какъв начин по този начин единствено за няколко месеца " Булгаргаз " бе докаран до банкрут. За броени часове новият енергиен министър Росен Христов се оказа добър тандем с шефа на КЕВР Иван Иванов. И двамата се заеха да стопират 60-процентово нарастване в цената на газа от 12 август. Както и да обезпечат количества синьо гориво до края на зимата. Премиерът Гълъб Донев разгласи, че още идната седмица потегля първият търг за доставка на полутечен газ.

Регионалният министър Иван Шишков стартира диалози с пътищарите, с цел да реши големия им проблем със спрените от кабинета " Петков " пари за към този момент свършена работа. Колегата му транспортен министър Христо Алексиев се захвана с бакиите в ТОЛ системата. Противно на хейта, че служебният здравен министър бил почитател на цялостния локдаун, Асен Меджидиев редуцира на половина действието на новите коронавирус ограничения в София.  

Кабинетът " Гълъб Донев " се показа като всичко това, което екипът " Кирил Петков " не бе и не може да бъде. Изчегъртването, с което Кирил и Асен влетяха във властта, се обърна против тях. Дори харвардското самочувствие на Петков и Василев бе сменено от оксфордската тапия на новия министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Но новата машина стовари същинския си чук право върху Българска социалистическа партия. Със същата мощ, с която Корнелия

Нинова и обкръжението й от божанковци

месеци наред хулят президента и екипа му.

Първите 4 шамара Нинова получи още с оповестяването на служебния екип. Най-голяма изненада в него се оказа наследникът й в министерството на стопанската система и промишлеността. Отстраненият от соцлидерката началник на Съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов седна в стола й. А разкритията за делата й не закъсняха. От четвъртък на жълтите павета кодошлийски мерят чий нос е по-дълъг - на Петков или на Нинова. Защото различен посечен от социалистката началник на държавно дружество - Александър Михайлов, някогашен изпълнителен шеф на ДКК “Кинтекс ”, разкри, че клетвата " нито един патрон от България няма да отиде в Украйна " е била подправена вест.

„ Само за първите 4 месеца след началото на войната в Украйна са изнесени по въздух 4 200 тона българско оръжие с подписа на Корнелия Нинова ”, разкри Михайлов. От март до юни 60 самолета са транспортирали българско оръжие до летище " Жешов ", добави той като се базира на информация, получена от Министерство на външните работи. И упрекна Нинова, че е забавила два месеца разглеждането на покупко-продажби за експорт на оръжие на обща стойност 1 милиард евро.

Трима висши и доста недолюбвани от Нинова социалисти са министри в новия длъжностен кабинет. Весела Лечева пое спорта, Курм Зарков - правораздаването, Явор Гечев - земеделието. А вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че това е най-естественото развиване с съвършената им политическа кариера.

Колкото повече Нинова се заканва, че ще ги накаже на планум в петък, тъй като не я попитали " може ли ", толкоз повече

Българска социалистическа партия ври от яд и отвращение

че соцръководството води война не с съперниците, а със своите. Наскоро Върховният административен съд оправдава изключеният от Нинова Кирил Добрев, и отстранения от БСП-София Калоян Паргов.

Паралелна Българска социалистическа партия се ражда сега към властта, споделят на " Позитано " 20. И издават, че разцеплението в алените редици е реалност. Ако тръгне да си отмъщава на министрите, Нинова ще би трябвало да стигне и до втория ешелон на властта, където измежду зам.-министрите има още най-малко двама топ социалисти, които не са от нейния тим. Не може да изключи всички, едвам желае, настояват остарели апаратчици, обезпокоени, че хаосът в партията занапред стартира.

Времето за отмъщение идва. От новия длъжностен кабинет на Радев зависи дали то ще донесе правдивост. А тя е първата крачка към нормалността, която всички чакат след арогантното, високомерно и лъжовно ръководство на Кирил Петков. Горещниците в политиката занапред стартират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР